Streeklandschap

Het belang van streekgebieden en historisch groen

Het Nederlandse landschap is de afgelopen jaren sterk veranderd. Veel oude landschapselementen, zoals houtwallen, heggen, singels, boomgaarden en vijvers, zijn verdwenen. Ook tuinen en parken van oude landgoederen worden vaak niet goed onderhouden. Hierdoor raken dieren en planten hun leefgebied kwijt. Het Dinamo Fonds zet zich in voor het herstel van vitale (historische) landschapselementen in verschillende Nederlandse streekgebieden, zelfs overzees.

De projecten hebben enerzijds het doel om de landschapselementen te herstellen en aan te planten zodat het historisch karakter van het betreffende cultuurlandschap in de gebieden wordt versterkt. En ten tweede om bestaande landschapselementen op terreinen afwisselder te maken om zo de biodiversiteit van de leefgebieden van bedreigde -en aandachtsoorten te versterken en te vergroten. Met dit natuur-inclusief beheer willen we er tevens voor zorgen dat bomen en planten opgewassen zijn tegen de gevolgen van de klimaatverandering.

Kortom: als we nu niets doen, verliezen we belangrijke natuur én geschiedenis. Door deze gebieden te steunen, zorgen we voor een sterker landschap, betere leefgebieden voor dieren en planten, en een omgeving die beter tegen klimaatverandering kan.

Onze werkgebieden

Onze impact

Wij ondersteunen herstelprojecten in Nederland en op de Caribische eilanden

Zo helpen wij met het herstel van mangrove bossen en landschapselementen als heggen, hagen, boomwallen, grachten, poelen, grasland, eikenhakhoutbossen en zandwegen.

Gaat dit landschap aan je hart?

Doneer nu